Een Ballon Festival ... als geen Ander !

Wij hebben voor U een aantal steengoede instructeurs uitgenodigd : een mix van rising stars en gevestigde waarden, van pure twisters tot volbloed entertainers !

ZIj komen uit alle windhoeken en velen zullen voor de eerste keer op ons 'gezellig samenzijn' hun opwachting maken ! 
.

De MC : Tom Bibo - België 

Wij dachten zo , waarom het aan de andere kant van de wereld gaan zoeken als je dicht bij huis topkwaliteit hebt !
Tom Saeys aka Bibo is een fenomenale ballon-artist die een hoog technisch nivo combineert met een enorme feeling voor entertainment . Hij is van vele markten thuis : van improvisatie tot TV-werk , van goochelen tot mime , van strolling entertainment tot een avondvullende theatershow.Op de voorbije edities van de Jam ,heeft hij meer dan eenshet dak er doen af gaan en wij zijn ervan overtuigd dat hij het kunstje ook nu weer zal flikken ! Er wordt gefluisterd dat hij een 'mystery guest' zou meebrengen maar daar hebben wij vooralsnog geen bevestiging van kunnen krijgen !

.

.

De Instructeurs 

Phileas Flash ofte Rupert Appleyard - Canada/UK

Phileas Flash aka Rupert Appleyard (ja , dit is zijn enige ,echte, fabelachtige naam !) is een internationaal bekroonde Britse balloon entertainer die al 12 jaar lang enorm grote ballon sculpturen maakt naast hetklassieke 'lijnwerk' . Hij is voor het grootste deel auto-didakt en heeft een heel specifieke stijl die zijn creaties enorme weerklank hebben gegeven en ze ookvia sociale media de wereld zijn deden rondgaan . Velen onder U zullen allicht zijn schitterende creatie van Kiss frontman Gene Simmons gezien hebben of zijn indrukwekkende Game of Thrones creatie .... Even Googlen zou ik zeggen !!
Hij is een geboren performer en door de manier van combineren van balloon art en entertainment wordt hij zowel in Canada ,waar hij nu woont en werkt met zijn echtgenote en zijn twee honden,als in de rest van de wereld heel veel gevraagd als artiest !

.

Twistina & Twistopher - Groot-Brittanië   
... twee voor de prijs van één !

Twistina is zonder twijfel één van de beste Engelse balloon twisters .... en daar heeft de Millennium Jam misschien toch een beetje toe bijgedragen .
Twistina begon te twisten in 2004. Het artistieke in haar werk is nooit ver weg geweest ! Zo had ze bijna twintig jaar lang een 'cake decorating' business. Vanaf 2005 legde ze zich volledig toe op het ballonmodelleren en begon ze haar eigen figuren te ontwerpen.Het eerste balloncongres dat ze bijwoonde was de Millennium Jam in 2006 en daar viel ze meteen in de prijzen met een 3de plaats in de categorie 'Multiballoon Sculptures'.Sindsdien heeft Twistina tal van Awards gewonnen oa een 1ste plaats in de categorie 'MultiBalloon Sculptures' tijdensde Millennium Jam 2010 en de titel 'International Twister of the Year 2013' uit de handen van niemand minder dan Ralph Dewey ! Haar werk verscheen herhaaldelijk in Balloon Magic - The Magazine .Zij heeft voor een hele reeks prestigieuze klanten gewerkt en heeft tal van TV-optredens achter haar naam staan . Haar echtgenoot Twistopher begon te twisten in 1995. Nadat zijn echtgenote zich op het ballontwisten begon te focussen heeft hij zich vooral toegelegd op de figuren in haar repertorium . Wanneer Twistina als instructrice wordt uitgenodigd op een balloncongres vergezeld Twistopher haar en helpt hij de deelnemers indien nodig. Hij zal ook in de Jam-room ter beschikking staan van diegenen die de meer complexe figuren van Twistina willen leren maken !!

.

De Russen komen ...
Wij hebben voor de eerste keer twee Russische ballon-artisten naar de Millennium Jam uitgenodigd , en wat voor twee ! Om een idee te hebben tot wat deze heren in staat zijn moet je in de nieuwste Qualatex kataloog even naar pag. 13 bladeren ! Toen wij die levensgrote blauwe vogelkooi zagen werden wij wel even stil ! Wat een kunstwerk !!
En dan heb ik het nog niet over hun winnende creatie op Baci 2015 .... Ballon Kunst met een grote K ! 
Alexander Solomatin,CBA - Rusland 

Alexander Solomatin van de SD Shar Company in Moskou begon in 2002 met ballonnen te werken ; hij was toen dertien jaar ! Sindsdien heeft hij een hele evolutie doorgemaakt , van manusje-van-alles tot art director !Door de jaren heen werden ballonnen een heel belangrijk deel van zijn leven . Zij maakten het mogelijk zijn creatieve ideeën te realiseren en ... bleken daarnaast ook een mooie broodwinning te zijn . In 2012 begon hij les te geven en hij heeft sindsdien workshops en master classes gegeven in de belangrijkste stedenvan Rusland !
Hieronder enkele van zijn awards :
2009 - Moscow Balloon Festival : the most creative team, as part of Art Bureau 12 inches
2012 - BACI convention in Florence - Italy : Large Sculpture Competition , category MASTERS, Second place National team of Russia
2013 - BACI convention in Florence - Italy : 12 Minutes Competition, second place
2014 - BACI convention in Sicily - Italy : 12 Minutes Competition, second place
2014 - BACI convention in Sicily - Italy : Large Sculpture Category, First place as member of the SD Shar Company Team
2014 - Moscow Balloon Convention - Russia : Large Sculpture Competition , category MASTERS, First place as Team Captain

.

Vadim Shushkanov,CBA -  Rusland

Ook Vadim Shushkanov werkt bij de bekende SD Shar Company uitMoskou
Zijn eerste contact met ballonnen dateert van 2010 . Eerst was het een hobby maar gaandeweg kreeg hij de microbe zo te pakken dat ballonnen en alles daar om heen zijn grootste passie werd. Samen met zijn collegas heeft hij ondertussen honderden ballondecoraties gemaakt : van birthday parties tot wedding decor , van eenvoudige figuren over fantasy flowers tot ongelooflijk complexe sculpturen .Hij doet enorm veel kid's parties en geeft ook heel wat workshops voor jonge twisters. Hij heeft enorm veel voldoening van het doorgeven van zijn kennis en heeft net als zijn collega Alexander Solomatin al heel wat master classes gegeven.In zijn balloncreaties heeft hij heel veel aandacht voor realistische details en het weergeven van echte emoties . Pas wanneer er uit een ballonfiguur een emotie spreekt dan is ze voor hem gelukt ! Hij werkt dan ook constant aan het verbeteren en toepassen van nieuwe technieken om dit effect te kunnen bereiken!
Enkele belangrijke awards :
2012 - BACI convention in Florence, Large Sculpture Competition , category MASTERS, Second place as member of the national team of Russia
2013 - BACI convention in Florence, 12 Minutes Competition, First place
2014 - WBC convention,Large Sculpture Competition, First place as member of the national team of Russia
2014 - BACI convention in Sicily, 12 Minutes Competition, First place
2014 - BACI convention in Sicily, Big sculpture, category MASTERS ,First place as captain of the team
2014 - Moscow Balloon Convention in Russia, Big sculpture, category MASTERS, First place as member of the SD Shar Company Team

.

Eddy Smits - België 
....
The Noble Art of Being Yourself 

Eddy Smits is al 25 jaar theatermaker, scenarist, clown, acteur, spreker… Hij schreef ,regisseerde en speelde meer dan 20 theatervoorstellingen waarin 'de ballon ' dikwijks een belangrijke rol speelde .Hij werkte tien jaar (van 1998 tot 2008) als ziekenhuisclown en bezocht duizenden zieke  kinderen . Tijdens die bezoeken gebruikte hij dikwijls ballonnen om de kinderen te laten lachen en ze even de pijn en de angst te laten vergeten . In 2012 schreef hij een boek -getiteld 'Model C' - over hoe je inzichten en technieken die je als ziekenhuisclown gebruikt , ook kan toepassen in je privé-leven en je carrière ! 

Workshop 1 : Zoveel meer dan een ballon ! 
In zijn lezing vertelt hij hoe hij ballonnen gebruikt in theatervoorstellingen , als entertainer en in zijn werk als ziekenhuisclown. 
Je zal geen figuren leren, maar inzicht krijgen hoe kleurrijke latex zakjes gevuld met lucht een middel kunnen zijn om heel veel mensen gelukkig kan maken. Dit is misschien wel de belangrijkste workshop die je  -als entertainer én als mens- op deze Millennium Jam zal kunnen volgen ! 
Tussen haakjes : dit is de enige workshop van Eddy Smits ! M
is 'em niet !

.

Diane 'Kimono' Kichijitsu - Japan / Groot-Brittanië

Wij hebben het genoegen gehad Diane meermaals te verwelkomen op de Millennium Jam als deelnemer en zijn erg verheugd dat zij dit keer als entertainer terugkomt . 
Diane werd geboren in Liverpool , Engeland en woont en werkt nu in Osaka ,Japan .
Zij heeft zich bekwaamd in Rakugo , een traditionele Japanse vorm van comedy storytelling , is een fantastische ballon-entertainer ,wordt nationaal en internationaal uitgenodigd als motivational speaker ,geeft laughter yoga sessies , zij spreekt vloeiend Japans en heeft zich verdiept in de Japanse kultuur (zij heeft o.a.officiële diplomas in het Japanse bloemenschikken en het ceremoniële Japanse theezetten) en nog zo veel meer ....
Zij is niet alleen een volbloed artiste maar  ook en vooral gewoon een fijn mens met een groot gevoel voor humor en warme persoonlijkheid ....  
Wie meer wil weten over deze ongelooflijke artieste  ,moet echt eens haar fantastische website bezoeken : www.diane-o.com
De moeite meer dan waard !

.

FLIPO - België

Onze eigenste Flipo is een ballonnenclown en kinder-entertainer met een carrière van meer dan 25  jaar . Hij is een uitstekend acteur die zijn sporen in het amateurtheater verdiend heeft . Hij won enkele jaren geleden op de Millennium Jam met glans de Stage Competition  en de titel 'European Balloon Entertainer of the Year ! Hij is een excellent lesgever en geeft reeds vele  jaren workshops voor beginnende twisters ,met veel gevoel voor humor , kennis van zaken en .... in drie talen !
Workshop 1 : Basistechnieken ballonmodelleren !
Ook dit jaar zal hij een intensieve workshop voor beginners geven op de Millennium Jam. Na deze workshop zal je gegarandeerd genoeg op weg geholpen zijn om de volgende dagen van de Millennium Jam ten volle te genieten.

.

Rob Balchunas - USA 

Rob Balchunas—a.k.a. Rob the Balloon Guy—is een  gelauwerde artiest en performer die ballonnen , magie en comedy combineert op een nooit geziene manier .
Of hij nu individuele ballonfiguren maakt , op een scène optreedt of groot-schalige ballondecoraties maakt  , hij staat overal meer dan zijn mannetje !
Hij is afkomstig van West Hartford ,Connecticut en twistte zijn eerste ballon toen hij  4 jaar was en animeerde zijn eerste verjaardagsfeestje toen hij acht was. Sindsdien heeft hij voor duizenden mensen ballonnen gemaakt , de wereld rondgereisd en zijn studies aan het beroemde Emerson College in Boston aangevat.
Naast zijn live optredens , heeft Rob voor televisie gewerkt oa. voor de Unpoppables Serie van Addi Somekh , de Steve Harvey Show en de documentaire over Conan O'Brien .
Hij is ook de enige twister die zowel Top Twister werd op Twist & Shout als Designer of the Year op de Float Convention . Niet te missen !
.
Antonio Becares - Spanje 

Reeds vele jaren is Antonio één van de meest vernieuwende en creatieve balloon-entertainers op deze planeet en het is een genoegen en een eer hem erbij te hebben voor deze Come Back Editie van de Millennium Jam ! Hij heeft zoveel Awards gewonnen op alle belangrijke Ballon Evenementen dat ik een extra pagina zou nodig nodig hebben om ze allemaal op te noemen ! Goed dat je erbij bent , Maestro !
Antonio Bécares Rodríguez in zijn eigen woorden  ...
Ik begon te jongleren toen ik 16 was , te goochelen op mijn achttiende en enkele jaren later maakte ik mijn eerste balloon dog , mijn eerste balloon flower en een mooie balloon parrot met twee ballonnen , één voor de parrot en één voor de ring ...

Ik hield ervan die lange ballonnen om te vormen tot allerlei figuren .... en het is nog steeds mijn passie !
Het was echter pas in 2006 , toen ik mijn eerste EuroJam bijwoonde dat , dat ik mij realiseerde hoe immens groot de wereld der ballonnen is en wat je ermee kan maken ... een heel universum !
Ik ontdekte ook een hele reeks grote balloon-professionals , die met mij al hun technieken ,geheimen en 'tips & tricks' deelden die het mogelijk maakten mijn eigen figuren te creëren . Ik zag ook voor de eerste keer ballonnen met verschillende afmetingen die het mogelijk maakten details toe te voegen aan ballonfiguren.Naast het volgen van alle workshops heb ik een heel jaar lang alles geoefend wat ik in vier dagen had gezien !! Sindsdien is mijn kijk op ballonnen volledig veranderd en heb ik geen enkele EuroJam meer gemist . De laatste 6 jaar was ik er als instructeur ! Ik hou van dit event waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb !   

In 2007 wwonde ik de mijn eerste Millennium Jam bij waar ik zoooveeel meer bijleerde ; ik deelde er een bungalow met 8 spanjaarden die nu allemaal bij mijn familie horen .... zoveel goede herinneringen . Ik heb sindsdien geen enkele editie gemist ! De ambiance en het nivo van de deelnemers is ongelooflijk ! Het is op dit soort evenementen dat je van de allerbesten kan leren en de absolute top in de wondere wereld der ballonnen kan ontmoeten !
Ik dank alle instructeurs waarvan ik de workshops heb bijgewoond .Mijn betrachting is te blijven lesgeven en te blijven leren tijdens alle evenementen die de balloon industry voor ons organiseert ! 

Workshop1 : Animated Balloons
In this workshop we will explore the motion with balloons, using properties that give us the chance to make real movements in our balloon sculptures…
It’s an amazing world to play with and always gets a really nice response from the crowd…
The spinning flower, the rotating helicopter, the formula one “really” racing car... All of them move!!!
Antonio will teach a nice principle that makes the balloon figures move, giving a great extra to your creations, he won the Pyjama Jam Competition last year in the “Balloons in Motion” Category... Let’s have fun with a simple and easy idea that always impresses people...

Workshop 2 : Antonio’s 12 minute Competition Sculptures & more …
A workshop where you will learn the 3 designs that got the first price in the 12 Minute Competition… and more…
The Quack Duck in the pond, The Flowys, The Parakeet… and The Scooter that was awarded in the Small Category in 2012…
The most valuable part of the workshop are the tips & tricks for getting the wow-factor…
Breaking, popping and cutting balloons with your hands…
The tips & tricks to work fast with your hands and be more efficient at twisting…
How to present the balloons to make people fall in love with your designs…

Workshop 3 : The Pinch-line tecnique & other 'inspiraling' distortions !
In this class you will learn how to master the Pinch-Line Technique from simple to advanced combinations. I will share some novelty ideas to use and have fun with the Pinch-Line… This workshop includes the distortion balloons as used in the winning piece from Dustin at Twist & Shout 2012 for the plants covering the Star Wars scene, with several applications like legs for birds, futuristic style twisting... A clever way to insert objects inside a twisting balloon using just your hands… Also, even more interesting, the spiral with 260 to make a simple but nice toy or to use it to make new level figures like the unicorn, screws, the wine opener.... This is the most difficult twist I make and it has always been a great success in front of the audience...

Workshop 4 : The Side Bubbler
When you twist a side bubble in a balloon you get a very interesting distortion and an attachment point.Become a side bubble expert by learning tips & tricks that will make this technique one of your favorite skills. In this workshop we will learn and play with the side bubble technique, making side bubbles in all sizes and kinds of balloons, you name it, you can side bubble it! How to place various side bubbles at the desired places on one balloon.There are many ways to use and take advantage of this technique… One of the figures that will be shown is the winner of the 12 min competition of T&S 2013; The Parakeet using 321Q, also a dove that uses 2 side bubbles in a 260... So it's not a piece of cake but it is well worth the effort and I am sure you will improve your twisted designs with the use of this technique.

.

Alberto Falcone , CBA  - Italy

Alberto Falcone ,al vele jaren master-instructeur voor Qualatex , is de absolute top ,zowel in balloon Twisting als in Balloon Decor en ... als goede wijn, wordt hij beter met de jaren ! Hij is een begenadigd lesgever die met veel flair en droge humor zijn publiek kan boeien .Zijn DVD's zijn een schitterende illustratie van de vele vernieuwende technieken die hij heeft uitgevonden en overal ter wereld heeft onderwezen ! Hij werd al enkele keren als instructeur uitgenodigd op de Millennium Jam en wist telkens iedereen te verbazen met zijn creativiteit en zijn originele ontwerpen ! Zijn workshops mag je gewoon niet missen ! Nee ,echt niet !

Workshop 1 : Big Is Better  :  Decoreren met 24" en 36" ballonnen 

Workshop 2 : Mad for Starpoint  :  Hangende creaties met Star Point Balloons 

.

Hyun-Gu Park - Zuid-Korea 

Deze Certified Balloon Artist uit Zuid-Korea is een echte gentleman en een fijn ballon-artist !
Hij is ook de auteur van één van de mooiste (en spijtig genoeg uitverkochte !) ballonboeken die ooit werden gepubliceerd : "Magic Balloon Design, The Characters" Ik ken ook geen enkele twister wiens figuren zo perfect zijn afgewerkt als die van Hyun-Gu ! Een lust voor het oog ! 

Hier is hij in zijn eigen woorden  :

Ik ben Hyun-Gu Park, CBA  aka "Beating" uit Zuid-Korea; Ik begon te twisten bijna toevallig toen ik begon te studeren aan de Suwon Universiteit in het jaar 2000. Ik heb het lange tijd enkel als een hobby gedaan maar in 2007 ging ik werken bij de Balllon Art Company . Daar bleef ik vier jaar . Gedurende die jaren keerde ik veel over het decoreren met ballonnen en de zakelijke kant van ballonnen . Toen publiceerde ik ook mijn eerste ballonboek "Magic Balloon Design,The Characters" . Nadat ik de Ballon Art Company verlaten had ,ben ik beginnen lesgeven in verschillende landen en publiceerde ik ook mijn tweede ballonboek "Magic Balloon Design ,Vol.1"

Ik heb workshops gegeven op :
-Twist & Shout ,USA  2009
-The Qualatex Event , Taiwan 2009
-Word Balloon Convention , Dallas USA  2010
-Onart Convention , Spanje 2012 
-Balloon Show Shanghai  China 2013
en verschillende workshops in België , Frankrijk , Nederland en Hongarije .
Nog dit : in Zuid-korea zijn er heel wat balloon decorators maar slecht enkele balloon-twisters . Daarom kijk ik er zo naar uit om naar de Millennium Jam te komen en vele collegas te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken .      Tot in November !

Workshop 1 : Animals & Characters 'Hyungu Style' - Nivo : medium

Hier leert Hyungu hoe hij in zijn heel eigen stijl verschillende dieren en personages maakt .
Bovendien zal hij tonen hoe hij deze figuren op een base monteert om ze mooi te presenteren 

Workshop 2  : Balloon Gifts 
In deze workshop toont Hyungu hoe hij verschillende Balloon Gifts maakt met snoep etc .. 
Op zijn facebookpagina heeft hij hiervan een aantal voorbeelden staan.
U
iteraard heeft hij voor de Millennium Jam een aantal originele figuren voorbereid . 
Nivo : medium 

.

Peter Kramer  -  Zwitserland 

Peter Kramer gaf vorig jaar één de meest gesmaakte workshop voor de veeleisende leden van de 260 Twister Club en dat is geen geringe prestatie !
Hij begon zo'n 35 jaar geleden te entertainen , eerst als muzikant , later ook als goochelaar ! Zijn eerste Balloon Dog maakte hij in 1988 ; dat is dus een duizelingwekkende 27 jaar geleden , lang voor er sprake was van internet , you-tube of het smoelenboek.Van 1990 tot 1992 volgde hij de School for Magic in Chicago en leerde ook ballondecor en twisting .
Sinds 1993 werkt hij als professioneel ballonartiest . Hij heeft ook een ballondecoratie business en een webshop met zijn echtgenote en treedt vaak op met zijn shows voor kinderen en volwassenen . Hij is ook een veel gevraagd instructeur en gaf al workshops in Nederland ,België ,Duitsland ,Italië ,Oostenrijk , Zwitserland en de USA . Hij gebruikt per jaar zo'n 20,000 modelleerballonnen waarmee hij een repertorium van zo'n 2500 figuren maakt . Kwatongen beweren dat sommige van die figuren echt wel héééél ondeugend zijn  ..... 

Workshop 1 : Reduce to the max
All two minute figures. Perfect for linework. Fast to make, extraordinary look but sometimes not easy.
It is not a beginners-class because I will not teach the basics. There are a lot of techniques I use and explain.
Also lots of tips and tricks from my 23 years of linework-experience….

Workshop 2 : Twin-Twist and other helpful techniques
This lessen contains different great techniques and all what you can do with it. Many of those techniques, like the shocking, sliming, stuffing, coloring, welding are known, but just a few people use them. I show what you can do with those helpful, great techniques and how fast you can work with it. I -last but not least- also show my fantastic twin-twist technique ! 

.

Manon Dudziak - Frankrijk


Manon alias Mademoiselle M sculpteerde haar eerste ballon  in 2006.

De Verenigde Staten ,China ,Japan ,Thailand ,Italië ,Zwitserland ,Spanje ,België .... overal deelt Manon haar liefde voor de ballon doorheen haar shows en spektakels die uiterst origineel en feestelijk zijn. Op haar wordt beroep gedaan voor spectaculaire projecten , TV optredens , defilés en tentoonstellingen .
En haar creativiteit , haar humor en haar ongelooflijke energie kennen geen grenzen tot plezier van al wie haar ontmoet ....

Hier zijn enkele van haar awards : 

Millennium Jam 2007 3ème place stage competition

Millennium Jam 2008 1ère place stage competition

Twist and Shout 2008 1ère place stage competition

Twist and Shout 2009 2ème place stage competition

BAWC Bangkok 2009 1ère place hat contest

BACI 2012 2ème place big sculpture

BACI 2013 1ère place centre de table

BACI 2013 2ème place concours colonne  

.

De Macaroni Girls - Nederland 

Brenda en Petra aka 'De Macaroni Girls'  - vraag mij niet waarom ...- begonnen te modelleren in 2004 .Zij leerden elkaar kennen via een email-groep voor schminken.
Toen ze erachter kwamen dat ze beide ballonnen leuk vonden , liet  de eerste real live ontmoeting niet lang op zich wachten.
Sindsdien spraken ze regelmatig af om een weekendje samen ballonnen te modelleren.
In 2005 kwamen ze de eerste keer naar de Millennium Jam en werden ze een onafscheidelijk duo .
Ze hebben voor zichzelf een stevige reputatie opgebouwd door telkens weer met originele balloncreaties op de proppen te komen .
In 2006 werden ze dan CBA .
Hoewel ze veel samenwerken hebben ze elk een compleet eigen stijl !
In 2012 gaven ze met groot succes een eerste keer les aan een groep geïnteresseerde balloncollega's en twee jaar later werden ze door Graham Lee geboekt voor zijn befaamde Share & Care Days en de  'Macaroni Girls' waren een feit ! Zij hebben een heel eigen manier van lesgeven die moeilijk te omschrijven is maar bijzonder aanstekelijk werkt !
Hier zijn enkele belangrijke stappen in hun carrière :
Petra Meijboom
TMJ 2006 2°Place One Balloon Category
TMJ 2007 3° Place One Balloon Category
TMJ 2007 1° Place 4Figure-it-Out Workshop by Ori Livney

Brenda Rosendahl
2005 start company CreaRose
2014 Price Best Arrangement in Qualatex Spring Deliveries & Balloon Gift Contest
2014 Designer of the Season in Qualatex Winter Holiday Contest

Workshops door Brenda & Petra samen !
Workshop 1 : Heart Cuties 
Petra heeft een hartballonnen tic, ze probeert al jaren simpele figuren met hartjes te maken en heeft nu een serie leuke figuren ontworpen die goed bruikbaar zijn voor lijnwerk. Figuren die u vast al jaren maakt, maar nu net even anders.

Workshop 2 : Balloon Hairdecorations and more
Brenda maakt haardecoraties die draagbaar zijn maar ook om te toveren zijn in hangende ballondecoraties. 
In combinatie met cirkels en wiebelballonnen de ultieme basis om hiermee je eigen portfolio uit te breiden.

Workshop door Brenda Rosendahl - Crearose !
Workshop : CreaAirBubble Decorations by CreaRose
Brenda's workshop met luchtgevulde bubbles . Brenda toont haar prijswinnende techniek waarin ze luchtgevulde bubble ballonnen combineert met ballonfiguren die bij het thema van de ballon passen. Zo kun je decoraties maken die lang meegaan zonder helium te gebruiken. Een absolute winner !!
Als je goed gebruik maakt van de regels van compositie en balans kun je met de CreaAirBubble techniek een echte eye-catcher maken voor een feest..

.

Ken Stillman aka Flash - USA 

Ken Stillman heeft met zijn creativiteir een enorme invloed gehad op de ballonwereld : van life size Ninja Turtles tot Fantasy Princesses, van Cartoon Balloons-wie herinnert zich niet zijn Popeye !- tot zijn Awesome Bouquets waaraan  Balloon Magic - The Magazine een reportage aan gewijd heeft .
Wij hebben hem al enkele keren als instructeur uitgenodigd en telkens weer wist hij zijn publiek te verrassen en soms het volledig van zijn sokken te blazen. Zijn Hitch Hiker Hat zit in het repertoire van balloon-entertainers over de hele wereld . Zijn Super Hero DVD-serie is en blijft een absolute best-seller . Zijn nieuwste ideeën gaan over 'Balloon Beads' of het gebruik van vaste structuren met ballonnen , een waarlijk revolutionair concept en over Distortion Techniques . Mis deze kans niet om deze supertwister aan het werk te zien !!

Workshop 1 : Balloon Beads
Workshop 2 : Human Distortion Made Easy 

.

Addi 'Balloon Hat' Somekh - USA

Addi Somekh is de twister van The Varieties of the Balloon Hat Experience. Samen met zijn vriend Charlie Eckert, reisde hij over een periode van enkele jaren naar 34 landen en 20 staten in de USA om overal Balloon Hats te twisten en er fotos bvan te maken . Zij keerden terug met meer dan 12000 fotos ,waarvan je er een heleboel kan bekijken op  www.balloonhat.com. Addi heeft zich de laatste jaren toegelegd op het bespelen van de Balloon Bass , een instrument dat Sean Rooney ooit volledig uit latex ballonnen heeft gemaakt  . Met dit uniekle instrument met een toonbereik van drieënhalve oktaaf speelt hij in zijn band Unpoppable !
Workshop 1 : Introduction to Abstract Balloon Hats
Workshop 2 : Advanced Balloon Hats - Improvisation (is de sequel op 'Introduction to Abstract Balloon Hats' )
Workshop 3 :
Master Class 'Making Music with Balloons' Extra fee for Master Class + Concert = € 10 
.
STEVE MILLS - USA .... JUGGLING ROYALTEE !!

       

Om het gevaar van een overdosis Ballonnen een beetje te beperken en de stramme spieren wat los te gooien , hebben wij enkele jongleer workshops 
toegevoegd aan het programma. U weet wel  'Mens sana in corpore sano! ' daar zijn wij volledig voorstander van ! 

Voor deze workshops hebben niet zomaar eender wie uitgenodigd ! Ja , deze meneer is wel degelijk  DE Steve Mills , die van de Mills Mess , dwz absolute wereldtop !  Bij mijn weten zijn er niet veel jongleurs die men omschrijft als  'Juggling Royaltee'  En dat zijn niet onze woorden ....

Lees hieronder maar een recensie uit een gerenommeerd juggling magazine !